New-Used

Hoi! Mijn naam is Joke, inmiddels 38 jaar creatief, impulsief en altijd in de weer. Een brein dat constant bezig is met creaties maken  en mijn handen voeren dat graag uit. Na de middelbare school heb ik de modevakschool gevolgd en aansluitend de fotovakschool. Beide komen nu nog steeds goed van pas! 

De wereld een beetje schoner maken, kan dat? Jazeker! Dit idee is ontstaan tijdens mijn werkzaamheden bij een kringlooporganisatie. Een organisatie die enorm met mens en milieu begaan is. Het eerste dat was mij al duidelijk en dat laatste werd maar wat duidelijk toen ik daar echt ging werken. Wat wordt er toch veel weggegooid, wat kunnen we daar nou aan doen? Hergebruik! Upcyclen en weer wat moois van dat ‘afval’ (mijn grondstoffen) maken. En dat is wat ik ben gaan doen. Iets maken van spullen uit die afvalbak, letterlijk.

Je vindt mij regelmatig op de kop in verschillende afvalbakken opzoek naar mooie grondstoffen om te graveren. Hoe lelijk of kapot ook, er is altijd wel ergens een randje waar ik weer wat moois op kan graveren. 

Het maken van producten waar je blij van wordt, dat is toch een cadeautje!