Groeikaarten met bloemzaadjes

Een plantbare kaart, hoe leuk is dat! Na ontvangst kun je de kaarten in de grond stoppen. De bloemen zijn dus een extra cadeautje! Ben je op zoek naar een kaart zonder bloemzaadjes? Onderaan deze pagina vind je meer informatie over onze groeikaarten. Heb je nog vragen? Stel ze gerust, we helpen je graag!Wat zijn groeikaarten?

De naam zegt het al, het is papier met (bloem)zaadjes. De zaadjes gaan ontkiemen zodra ze in vochtige aarde terechtkomen. En dat is natuurlijk superleuk, want zo heb je een kaart en een cadeautje in één!

Is een groeikaart duurzaam?

Een groeikaart wordt gemaakt van oud papier er worden dus geen bomen voor gekapt. Om het papierpulp te maken wordt er alleen water toegevoegd, er komen geen chemicaliën kijken bij het productieproces. Het papier is biologisch afbreekbaar.

Hoe werkt het?

Geen groene vingers? Geen probleem, iedereen kan het. Als een groeikaart in de aarde wordt gestopt, composteert het en ontkiemen de zaadjes. Bepaal eerst waar je de groeikaart wil planten.  Het kan zowel binnen als buiten. Buiten ben je meer afhankelijk van het weer. Je hebt zon nodig, maar het mag niet te heet zijn. Het voorjaar of het begin van de zomer is dan het meest geschikt. 

Een pot met goede potgrond de meest veilige optie. Die kun je gewoon binnen zetten wanneer het nodig is. De pot vul je dan voor ongeveer 2/3 met potgrond. Leg de groeikaart op de aarde in de pot. Maak de kaart goed nat. Strooi daarna een klein laagje grond van ongeveer een halve cm over het papier en druk het licht aan.

Als de kaart is geplant, geef het dan een flinke scheut water. Niet te veel, het moet goed vochtig zijn, maar niet te! Houd de kaart in ieder geval de eerste 10 dagen vochtig, dit is belangrijk voor de ontkieming van de zaadjes. Ze moeten zich namelijk eerst goed losweken uit het papier en het papier moet grotendeels composteren voordat ze ontkiemen. Een zonnig hoekje is heel geschikt (binnen of buiten). Hou de kaart goed vochtig zodra de eerste zaadjes ontkiemen. Ook hier geldt weer: niet te veel, omdat de kleine planten snel kunnen verdrinken. Als de plantjes wat groter worden, geef je ze maar af en toe water, zodat ze krijgen wat ze nodig hebben om verder te groeien.

Na een paar weken is het genieten geblazen, dan gaan de plantjes bloeien. Je kunt de bloemen dan afsnijden voor in een vaasje of je kunt ze in de grond laten zitten. Echt een cadeautje!

Gratis inpakservice

Op verzoek pakken wij jouw bestelling in, kant en klaar om te geven. Check onze gratis inpakservice.

 

Shop hier jouw favoriete groeikaart!