• Duurzame cadeaus & lifestyle
  • Verzending NL € 3,95, > € 35,- gratis
  • Verzending binnen 2 werkdagen
  • Gratis cadeautje

Duurzaam materiaalgebruik

Duurzaam materiaalgebruik

Uiteraard letten we er ook op dat er zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt worden. Dat geldt voor zowel de producten, de productverpakkingen als voor de manier waarop wij bestellingen inpakken en verzenden. 

Producten

Bij de inkoop van producten en het maken van onze eigen producten streven we er naar dat er zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt zijn. Bijvoorbeeld gerecycled karton, PaperWise papier, groeipapier dat volledig afbreekbaar is, garen van gerecyclede kleding, labels van kurkleer en gebruikt hout. Als er al plastic gebruikt wordt, is dat gerecycled, volledig recyclebaar of biodegradable. Wij vinden het belangrijk dat het materiaal ook weer hergebruikt kan worden. 

Verpakkingsmateriaal

Bestellingen verpakken we in hergebruikte dozen of dozen van gerecycled karton. We proberen zoveel mogelijk plasticvrij te verpakken. Als er al plastic gebruikt wordt, is dat gerecycled, volledig recyclebaar of biodegradable. Voor het dichtplakken gebruiken we papieren tape of plakband van natuurlijke grondstoffen met lijm op waterbasis. Het opvullen gebeurt met oude kranten of gerecycled materiaal.

Op verzoek pakken we cadeautjes altijd leuk in. Dit doen we met duurzaam papier van bietenpulp, graspapier en/of gerecyclede materialen.