• Groen geluk conceptstore
  • Duurzame cadeaus & lifestyle
  • Verzending NL € 4,95, > € 50,- gratis
  • Volgende werkdag verzonden
  • Gratis cadeautje

Plantenhangers

Hijs je favoriete planten eens omhoog met één van onze duurzame plantenhangers!
Met plantenhangers kun je namelijk op een leuke manier je planten een plekje in huis geven. Of je nu op zoek bent naar een subtiele manier om je planten te presenteren, of een statement wil maken met een opvallende en kleurrijke plantenhanger, bij ons kun je kiezen uit verschillende soorten plantenhangers. (Hand)gemaakt van gerecyclede materialen! Welke duurzame plantenhanger kies jij? Onderaan deze pagina vind je meer inspiratie.

Voordelen van plantenhangers

Eén van de voordelen van plantenhangers is dat ze flexibiliteit bieden bij het indelen van een kamer of de tuin. In plaats van planten op de vloer of op een tafel te moeten zetten, kun je ze ophangen aan het plafond of aan een haak aan de muur. Dit maakt het mogelijk om nog meer planten in huis te halen, zonder dat dit ten koste gaat van de beschikbare ruimte. Ga dus lekker los en ga voor nog meer groen in huis en in je tuin!

Een ander voordeel van plantenhangers is dat ze geschikt zijn voor verschillende soorten planten. Sommigen zijn geschikt voor kleine planten, zoals vetplanten en kruiden, terwijl andere geschikt zijn voor grotere planten, zoals varens en hangplanten. Dit zorgt voor lekker veel afwisseling in huis en in je tuin. 

Duurzame plantenhangers van verschillende materialen

Bij Studio Aagje vind je duurzame plantenhangers van verschillende materialen, in verschillende kleuren en stijlen. Er zijn bijvoorbeeld hangers van gerecycled katoen, van gerecycled polyester, van kunstleer of van gerecycled plastic. We hebben plantenhangers voor aan het plafond, maar ook hangers voor aan de muur. En wat dacht je van onze plantenhangers voor buiten? Deze zijn van onverslijtbaar gerecycled materiaal gemaakt en kunnen dus het hele jaar in weer en wind buiten blijven. Kies de plantenhanger die bij jou en jouw huis en tuin past. Veel van onze hangers zijn handgemaakt en dat maakt ze echt uniek!

Hoe kies je de juiste plantenhanger?

Het kiezen van de juiste plantenhanger kan lastig zijn, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee kunt houden.
Ten eerste kun je nadenken over de grootte en vorm van je plant. Zorg ervoor dat de plant goed in de hanger past. Wil je een kleine plant lekker laten shinen? In onze muurhanger Cosy Cover kun je bijvoorbeeld je een leeg jampotje of out bloempotje gebruiken om je plantje in te zetten. Het materiaal rekt lekker mee, dus er is veel mogelijk. En je bent extra duurzaam bezig!

Ten tweede kun je nadenken over de plaats waar de plantenhanger moet komen. Als je van plan bent om de hanger buiten te gebruiken, zorg er dan voor dat de materialen geschikt zijn voor het weer en bestand zijn tegen roest en andere beschadigingen. Plantenhanger The Great Outdoors is gemaakt van gerecycled polyester én kan het hele jaar buiten hangen. In weer en wind. Dat is nog eens duurzaam en zo kun je ieder seizoen variëren met de planten. Bovendien heeft deze plantenhanger een ophangring van roestvrij staal. 

Ten derde kun je rekening houden met de stijl van je interieur of tuin. Kies een hanger die past bij de stijl en het kleurenschema van je kamer Of je maakt er een echte eyecatcher van, dat kan natuurlijk ook! Plantenhanger Mix is gemaakt met zwart/wit gerecycled katoen en valt lekker op. Zeker als je er een gekleurde pot in hangt!

Welke plantenhanger je ook kiest, Zorg in ieder geval altijd voor het juiste bevestigingsmateriaal. Veiligheid voor alles!