Duurzaam materiaalgebruik

Uiteraard letten we er ook op dat er zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt worden. Dat geldt voor zowel de producten, de productverpakkingen als voor de manier waarop wij bestellingen inpakken en verpakken.

Producten

Bij de inkoop van producten en het maken van onze eigen producten, letten we er op dat er duurzame materialen gebruikt zijn. Bijvoorbeeld gerecycled karton, paperwise papier, groeipapier dat volledig afbreekbaar is, garen van gerecyclede kleding, zeep en pennen van koffieprut etc. Als er al plastic gebruikt wordt, is dat gerecycled, volledig recyclebaar of biodegradable. Wij vinden het belangrijk dat het materiaal ook weer hergebruikt kan worden. 

Verpakkingsmateriaal

Bestellingen verpakken we in hergebruikte dozen of dozen van gerecycled karton. We proberen zoveel mogelijk plasticvrij te verpakken. Als er al plastic gebruikt wordt, is dat gerecycled, volledig recyclebaar of biodegradable. Voor het dichtplakken gebruiken we papieren tape of plakband van natuurlijke grondstoffen met lijm op waterbasis. Het opvullen gebeurt met oude kranten. 

Op verzoek pakken we cadeautjes altijd leuk in. Dit doen we met duurzaam papier van bietenpulp en/of gerecyclede materialen. 

© 2020 - 2021 Studio Aagje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel