Over Komoni

Geïnspireerd door mijn reizen door Latijns-Amerika en in het bijzonder Mexico, heb ik KOMONI Amsterdam opgericht met de uitdrukkelijke wens om een uniek, betaalbaar en stijlvol product aan te bieden dat het milieu minimaal belast.

Nadat ik voor een paar jaar voor een bedrijf had gewerkt raakte ik verveeld en besloot ik een verandering te maken. Eerst wilde ik meer van de wereld zien en na vele maanden reizen vond ik - vooral in Mexico - prachtige handgemaakte producten en ontwerpen die me inspireerden. Ik heb toen besloten om te beginnen met het importeren van deze producten naar Nederland.

In juli 2015 richtten mijn maatje Joost en ik KOMONI Amsterdam op en introduceerden sneakers gemaakt met handgeweven stoffen uit de rijke culturele gemeenschappen van Mexicaanse staten Chiapas en Oaxaca.

We hebben veel geleerd, maar helaas is ons product niet op gang gekomen zoals we hadden gewild. Joost vertrok naar Stockholm en mijn vriendin en ik gingen op zoek naar een ander product. We vonden deze mooie notitieboekjes van gerecycled materiaal en er werd nieuw leven ingeblazen bij KOMONI Amsterdam.

We bestelden een doos met notitieboekjes uit Mexico en testten ze in een winkel in Amsterdam. Ze waren meteen populair en vanaf dat moment zijn we gestaag gegroeid. In december 2017 hebben we meer ontwerpen aan ons portfolio toegevoegd en hebben we onze sneakerlijn (helaas) stopgezet.

Geduld en doorzettingsvermogen hebben eindelijk zijn vruchten afgeworpen en in juni 2019 heb ik mijn freelance baan opgezegd om me volledig te richten op KOMONI.

2020 beloofde een geweldig jaar te worden, maar de Corona crisis zet me helaas een stap terug (of 2). Maar ik ben strijdbaar en overtuigd dat KOMONI er sterker uit zal komen, mede dankzij jouw steun :)

De nieuwe website en online winkel is onze nieuwste aanwinst. Ik hoop dat je het net zo leuk vindt als ik!

Justin van Veen ~ Oprichter

Bij Studio Aagje vind je van Komoni verschillende soorten A6 notitieboekjes.Sorteer op
© 2020 - 2022 Studio Aagje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel