Babongo

Babongo is de onderneming van Nicole Blaak, creatieve, idealistische optimist. 
Wij houden net als jij van mooie producten en worden er blij van omringd te zijn door moois. We laten je zien dat groen, eerlijk en mooi goed samen gaan. Kermit (de kikker) zei eens: `it's not easy being green`. Deze uitspraak wordt wereldwijd gebruikt om aan te geven dat we wel willen, maar dat het toch best ingewikkeld is om 'groen' te doen. Onze producten maken het een stuk gemakkelijker voor je en vooral leuk!  

We werken samen met mensen uit binnen- en buitenland die prachtige dingen maken en bewust hun materialen en productiewijze kiezen. We werken ook samen met organisaties die zich tot doel stellen een verandering teweeg te brengen in het leven van bijzondere mensen die met een beperking door het leven gaan of een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. 

De naam Babongo is geleend van een inheemse stam van Gabon. Het leven van de Babongo wordt gekenmerkt door rituele dans, zang en ceremonien. De Babongo leven van de natuur en zorgen er goed voor, omdat zij zich realiseren er afhankelijk van te zijn.

Onze kaarsen zijn handgemaakt van Europese koolzaadwas, in onze eigen studio. Ze zijn een mooi, duurzaam alternatief voor paraffine, soja en palmolie kaarsen. Koolzaadwas groeit dichtbij, is biologisch afbreekbaar, vegan en dierproefvrij is en niet genetisch gemanipuleerd.