Kweekset kamerplant - Aloë Vera

Artikel 1 van 2 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Met behulp van deze kweekset kweek jij gemakkelijk je eigen Aloë Vera! De kweekset bevat namelijk alles wat je nodig hebt voor het kweken van je eigen Aloë Vera.

Inhoud kweekset: een leuk terracotta potje, twee kokostabletten, vijf Aloë Vera zaden, een kaartje dat verwijst naar de specifieke zaai informatie.

Merk: Grow Your Ownn

Bijzonderheden: de Aloë Vera is een vetplant, dan wel succulent en behoor tot de Affodilfamilie. De plant komt oorspronkelijk van het Arabisch Schiereiland. Dit is het gebied waarin Saoedi-Arabië, Jemen, Qatar, Oman, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten liggen. Tegenwoordig word de plant over de hele wereld verbouwd, dit komt vooral door de vele toepassingen van het sap. Dat wordt onder andere gebruikt voor dranken, wondmiddel, zonnebrand en cosmetica.

Het dikke blad groeit vanuit de basis en wordt maximaal zo’n 60cm hoog en 8cm breed aan de basis, waarna het zich in een punt vormt. De bladeren staan opeengedrongen en zijn blauwgroen van kleur.

Omdat de oorsprong ligt in het Arabische deel van de wereld heeft de plant weinig vocht nodig. Dit komt omdat het water kan opslaan in zijn geleiachtige bladeren. Geef het niet te veel water, zeker in de koudere maanden kan de plant weken zonder water.

Je kunt de Aloë Vera op alle plaatsen neerzetten tussen halfschaduw en de volle zon. De plant kan veel direct zonlicht verdragen.

ZAAI INSTRUCTIES

Stap 1: plaats de kokos tabletten in het potje en giet er 200 ml water op.

Stap 2: plant twee zaadjes net zo diep als dat ze groot zijn, zorg dat de zaadjes volledig bedekt zijn met aarde. Houd wat ruimte tussen de zaadjes zodat ze elkaar niet in de weg zitten bij het ontkiemen. De andere zaadjes kun je bewaren wanneer de zaadjes niet ontkiemen na de aangegeven periode.

Stap 3: pak het potje in met vershoudfolie en zet het potje op een warme lichte plek.

Stap 4: houd de grond gedurende de ontkiemtijd goed vochtig.

Stap 5: geef je plant(en) een naam!

Stap 6: wachten, het ontkiemen van deze plant duurt 2 tot 4 weken.


Verzendkosten € 3,95, boven € 35,00 gratis
Verrassing bij je bestelling
Gratis inpakservice
Uiterlijk volgende werkdag verzonden

 

© 2020 - 2022 Studio Aagje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel